De basisprincipes

De vijf natuurgerichte principes

Praktijk Helma is aangesloten bij de BATC (Belangen, Associate Therapeuten en Consumenten). Aansluiting bij de BATC garandeert dat therapeuten HBO geschoold zijn en werken volgens de vijf natuurgerichte principes.

Elke behandeling in mijn praktijk is een Natuurgeneeskundige behandeling. Wij beginnen bij elke start van een behandeling met de vijf principes. Deze principes verwerken wij in een behandelplan die geheel op jou van toepassing is. De principes in het kort:

 

Energie

Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het is belangrijk om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen.

Prikkeloverdracht

Dit komt tot stand door middel van ons zenuwstelsel. Een communicatienetwerk tussen onze hersenen en ons lichaam. Het is van groot belang dat deze overdracht goed blijft functioneren.

Drainage

Het verminderen van voor jou schadelijke belasting. Als iemand een lichamelijke klacht heeft, kan het lichaam afvalstoffen opbouwen. Hierdoor worden de klachten erger. Door de afvalstoffen af te voeren, wordt het lichaam sterker. Dit geldt zowel voor de fysieke als de emotionele belasting.

Voeding

Niet alle voeding is door iedereen goed te verdragen. Dit kan zich in lichamelijke klachten/ongemakken uiten. Door het voedingspatroon te bekijken en aan te passen, kunnen deze klachten/ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen.

Psyche

Mentale, emotionele en fysieke aspecten zijn met elkaar verbonden. Door mentale overtuigingen en emoties kunnen fysieke blokkades ontstaan. Door deze overtuigingen/emoties aan te pakken, kunnen de fysieke klachten verminderen of verdwijnen. Door inzicht te krijgen in de oorzaak van het uit balans zijn, kun je processen veranderen en je je weer beter gaan voelen.

Meer weten?

Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Contactgegevens

Helma Stokman
Rozenstraat 65
6942 WG  Didam

06 – 28 43 10 33

praktijkhelma@gmail.com

Ontworpen door Evites

Praktijk Helma

BTW nr. NL001861754B67

KVK nr. 09192026